Skip to main content

in Japan

Little facts Sunday

English: There is a manga museum in Kyoto!

At the final stop in Tokyo the shinkansen (bullet trains) wait for twelve minutes before departing again, three minutes for the passengers to get out, seven minutes for cleaning, two minutes for the new passengers to board. Often the teams of 22 cleaners per train have to wait for the disembarking passengers, leaving them less than five minutes to deliver a cleaned train.

にほんごで: きょうとにまんがミュージアムがあります!

しんかんせんはとうきょうへ12分まちます。しんかんせんが7分まできれいになる!

Nederlands: Er is een manga museum in Kyoto!

Bij het eindpunt, in Tokyo, blijven de shinkansen twaalf minuten wachten. Drie minuten om uit te stappen, zeven voor de schoonmaak en twee om in te stappen. Vaak zorgen de trage uitstappers ervoor dat de teams van 22 schoonmakers per trein deze in minder dan vijf minuten schoon achterlaten.‹ Previous Post
Next Post ›