Skip to main content

in Japan

Arrival

Dutch:

Het was een aangename vlucht, met een van de nieuwe toestellen in de ANA-vloot met de laatste technische snufjes. Er waren zelfs moderne Japanse toiletten aan boord.

Eenmaal aangekomen beginnen, uiteraard, de praktische zaken weer. Gelukkig zijn de meeste zaken geregeld door mijn gastheren, dus waren er tot nu toe alleen wat handtekeningen nodig. Het moeilijkste, inschrijven in de gemeente en het openen van een bankrekening, moet nog komen en zal ik, onder begeleiding, wel zelf moeten doen. Inkopen doen lukt al aardig met hand- en voetwerk maar ik zal toch wel blij zijn met de Japanse lessen waar ik binnenkort mee begin.

English:

The flight was very comfortable, with one of the new planes in the ANA-fleet which had the latest in modern comforts, including modern Japanese toilets.

Once arrived practical matters recommence. Most paperwork has been arranged by my hosts so for now they only needed my signature. The most difficult bits, registering at the municipality and opening a bank account still have to be done. I am glad that I will be accompanied by one of my colleagues. Even shopping is still somewhat of an adventure, so I am looking forwards to my Japanese lessons.‹ Previous Post
Next Post ›